5G-modem i telefoner kommer nästa år

Qualcomm listar samarbetspartners
5G-nätet i Sverige kommer börja testas i år och vissa operatörer planerar att stödja den nya standarden 2020. Men det verkar som att våra mobila enheter kommer utrustas med 5G-modem redan nästa år. Qualcomm har bekräftat att modemet Snapdragon X50 5G kommer petas in i systemkretsarna som ska användas i mobiltelefoner från och med 2019.

video
Qualcomm meddelar att 18 hårdvarutillverkare, som bland annat Sony, HTC, LG, HMD Global, Asus, ZTE och Oppo, kommer bygga telefoner med den nya tekniken. Huruvida det gäller flaggskeppen som kommer nästa vår eller om vi får vänta till hösten på att få 5G-modem i telefonerna är för tillfället oklart.

Förhoppningsvis kommer detta göra att svenska operatörer kommer jobba snabbare med utbyggnaden av 5G-nätet. Telia har meddelat att företaget siktar på stöd från och med 2020, medan Tre och Tele2 inte har levererat några tidsplaner ännu. Qualcomm…

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.