Andholmen i Råneå föreslås säljas

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att sälja Löjtnantsbostaden på Andholmen i Råneå. För att göra det möjligt att byggnaden även fortsättningsvis kan bedrivas som besöksanläggning i annan regi föreslås kommunstyrelsen ge nämnden i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för området.

Andholmen i Råneå föreslås säljas
Från och med årsskiftet kommer den anrika löjtnantsbostaden Andholmen i Råneå att vara stängd för uthyrning. Hyresavtalet med kommunen är uppsagt på grund av att lokalen varit för lite uthyrd samt effektiviseringskrav. Men på sikt är det tänkt att kommunen ändrar detaljplanen för att kunna sälja fastigheten.

Andholmen hyrdes ut för privata tillställningar samt konferenser och möten. Den anrika löjtnantsbostaden vid Råneälvens strand var militär bostad under delar av 1700- och 1800-talet. Under 1970-talet tog kommunen över Andholmen. Det K-märkta huset har renoverats mellan 1994 och 1998.

Området är utpekat som rekreationsområde i utvecklingsplanen för Råneå med omland. Kommunen kommer därför arbeta för en fortsatt utveckling av området. I ett första skede ska Andholmen arrenderas ut till intresserade entreprenörer inom besöksnäringen. En detaljplan för fastigheten med eventuellt tillkommande byggmöjligheter planeras tas fram, för att Andholmen ska kunna säljas i ett senare skede.
Läs mera i Vårt Luleå
Upptäck guldkornen i Råneå och Vitå älvdalar [pdf]

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture