Årets Luleåbo – Pontus Johansson

Han blev Årets Luleåbo: “Har varit ett händelserikt år”
Nu har läsarna sagt sitt! Skol- och landbygdskämpen Pontus Johansson är utsedd till Årets Luleåbo 2020. “Känns kul att kunna lämna ett avtryck”, säger han.

Hockeyspelare, läkare, iskonstnär, krögare och skådespelare. Det har varit en blandad skara av Årets Luleåbo-vinnare genom tiderna – och nu är årets vinnare korad.

Skol- och landbygdskämpen Pontus Johansson överraskades på fredagen med blommor och en tavla målad av Nils-Erik Nilsson ute vid hamnen i Kängsön utanför Råneå.

– Det känns fantastiskt kul. Det är något som jag inte hade kunnat drömma om för ett år sedan. Det känns kul att folk uppskattar det man gör och det är värt varje sekund man lagt ner på det. För det har blivit många sekunder. Känns kul att kunna lämna ett avtryck, säger Pontus Johansson.


Johansson nominerades till Årets Luleåbo med motiveringen att han är en eldsjäl och frontfigur för kampen för landsbygdsskolorna i Luleå kommun, vilket har resulterat i att det i november blir en folkomröstning i frågan.

Norrbottenskuriren

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.