Boden med byar blir testort för iBoxen

Tillsammans med Stockholm blir Boden kommun först i Sverige ut med att testa obemannade skåp för att hämta, returnera och skicka paket – iBoxen. En ny infrastrukturlösning som kan skapa förutsättningar för mer hållbara transporter.

Fram till 2025 förväntas E-handeln i Sverige nära nog fördubblas. Belastningen på distribution och utlämningsställen är redan idag stor och periodvis mycket problematisk. Därför kan den obemannade iBoxen, utrustad med blåtandsteknologi, vara en innovativ lösning och ett hållbart alternativ.

Skåpen är tillverkade i en robust metallkonstruktion och ställs upp på betongfundament på strategiskt utvalda platser och i närheten av redan befintliga folkströmmar. Denna del av projektet har skett i nära samarbete med Bodens kommun.

I Boden kommer hela 50 skåp att placeras ut såväl i centralorten men också i omkringliggande byar som Harads, Bredåker, Skogså, Sörbyn och Gunnarsbyn för tydliggöra samhällsnyttan med projektet. Flera transportbolag deltar redan från början i projektet och kommer att erbjuda sina kunder iBoxen som leveransalternativ.

Mera om IBOX

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture