Bredbandsfiber till Vitådalen

Efter samtal med Zitius har vi fått besked att de är intresserade av att bygga ett fibernät i Vitådalen. De säger att samtliga som har anmält sitt intresse för att ansluta fiber kommer att få ett erbjudande under den närmsta månaden.

Sjökabel-läggning

Ingen regel utan undan tag dock, det finns två tre anslutningar som kommer att kräva special lösningar för att kunna genomföras. Dessa anslutningar är de som ligger utanför definierat byggområde Vitådalen eller på någon av öarna i området, bredbandsgruppen kommer att kontakta er inom kort.Zitius säger att byggnation och grävning av fibernätet kommer att starta under år 2017 med ambitionen att även slutföras under år 2017.

På grund av vissa praktiska omständigheter kan det bli så att byggnation och grävning i vissa områden slutförs först under år 2018. Zitius känner dock till problemet med avvecklingen av det stationära telenätet (koppartråden) och har lovat att göra sitt bästa för att slutföra hela projektet under år 2017.

Det är ännu en kort tid möjligt att göra intresseanmälan. Det är därför viktigt att föra denna information vidare till grannar och bekanta som ännu inte har anmält sitt intresse så att även dessa får möjlighet att ”åka med på fibertåget”.

bredbandsgruppen

Föreningen Vitådalen

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.