Chrome blockerar irriterande annonser

Om ett par månader sätt Chrome stopp för störande annonser som blinkar eller spelar upp ljud. Sajter som missköter sig upprepade gånger kan bli helt svartlistade av Google.

Den 15 februari 2018 kommer webbläsaren Chrome att blockera irriterande annonser som standard. Helsidesannonser, reklam med ljudet påslaget och blinkande banners kommer alla att ryka.. Det skriver venturebeat.com

Urvalet görs enligt riktlinjerna från branschorganisationen Coalition for better ads, som Google gick med i tidigare i år.

Övertramp mot riktlinjerna kan straffa sig rejält. Inte nog med att Chrome blockerar de annonser som strider mot reglerna, om en sajt missköter sig upprepade gånger och inte gör något åt saken kan webbläsaren börja blockera samtliga annonser på sidan.

Svartlistade sajter kan så klart få en ny chans. Då krävs att de tar bort de störande annonserna, och sedan kontaktar Google och ber om en ny utvärdering.

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.