Dammsuger bygden på övergivna hus

I Gunnarsbyns församling bor knappt 600 invånare och flyttrenden till byn är positiv.

– Det finns en efterfrågan på fastigheter och lägenheter, men vi har för lite lediga hus till salu. Samtidigt ser vi att det finns flera fastigheter som inte används och nu ska vi identifiera dem, säger Jenny Engström, verksamhetsledare på RÅEK, en förkortning av Råne älvdalsrådet i Gunnarsbyn ekonomisk förening.

Projektet kallas “Växa tillsammans” och uppdraget kommer från Bodens kommun och Luleå kommun och utförs av RÅEK ihop med medborgarkontoret i Råneå, där Marja Leena Tallus Johansson är ansvarig. Hela området från Råneå till Gunnarsbyn ska inventeras samt Vitådalen.

– Vi började före jul. Vi ska använda av oss av en karta och en app för att göra en okulärbesiktning av fastigheter utan bofast befolkning.
Även obebyggda tomter ska kartläggas.

– Det finns också de som vill bygga nya hus, men då ska det vara attraktiva lägen gärna nära vatten och lite avskilt.
Lyckas de hitta lämpliga tomter och fastigheter ska de söka projektmedel för nästa steg, kontakta de aktuella ägarna och höra sig för om det finns intresse att sälja eller hyra ut.
Norrbottens Kuriren
Läs mera på Vitådalens facebooksida

För första gången sedan vitadalen.se började hålla koll på bostadsmarknaden i Vitådalen finns inga hus ute på marknaden, en tomt vid Högsöfjärden är det enda som är till salu just nu.

Högsön
Strandtomt belägen vid Högsöfjärden. En friggeboda står på tomten. Unikt tillfälle att förvärva en strandtomt.
Besök mäklaren

Till salu


Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.