EazyMec AB är tillbaka

Ägarna till byggmekanot EazyMec AB är tillbaka i länet. Plasttillverkningen sker nu i södra Sverige men en paketeringslinje ska byggas upp i Råeks byggnad i Gunnarsbyn. “Vi kommer här att anställa några till förutom oss”, säger Eva Nilsson.

Efter att lokalen drabbats av en vattenskada och Plastia upphört valde makarna att avveckla samarbetet och bryta hyreskontraktet med Samhall. Sedan har det varit tyst kring företaget i Boden.

– Vi förlorade tyvärr en hel del på den affären som nu är historia. Vi har fortsatt med företaget men var också tvingade att snabbt flytta vårt lager. Det blev till Värnamo i Småland där vi även hittade en ny tillverkare i Hillerstorp som nu tillverkar plastdetaljerna. Givetvis vill vi helst ha både försäljning och lager i Norrbotten men då fanns inte den möjligheten, säger Eva Nilsson.

Men i dag är situationen annorlunda. Makarna som bor i Evas barndomsby Lassbyn har i november fått möjligheten att hyra en 300 kvadrat stor industrilokal av Råek i Gunnarsbyn…

Norrbottens affärer

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.