Engagemanget för fiber är stort i Hultsfred

Open Infra, kommunen och de boende gör nu allt för att alla ska få fiber innan sommaren 2022. Målet var tidigare att komma igång med grävning under hösten och börja driftsätta under vinterhalvåret.

Fiberutbygganden på Hultsfreds landsbygd innebär långa kabelsträckor på omkring 18 mil och involverar 288 markägare. Alla markägare är kontaktade och vi behöver deras godkännande ganska snart för att kunna gå vidare och börja gräva kabelsträckorna.

– I det här fallet är det många markägare involverade, men vad vi har hört när vi pratat med boende och kommunen så ser många fram emot att äntligen få fiber och de är väldigt tillmötesgående och hjälpsamma.

Flera har pratat med sina grannar och det råder en go-anda hos de boende i Hultsfred, säger Joakim Ahlin på Open Infra som samordnar fiberutbygganden med Hultsfred kommun. Engagemanget för fiber är stort i Hultsfred, därför kunde vi inte bara fokusera på så kallade stödområden utan har har valt att även inkludera hushåll som ligger precis utanför gränsen till stödområdet.

openinfra.com/nyheter

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture