# ENGÅNGFÖRALLA

Prästholm i Råneälvdal har samlat mest steg i kommunens gångtävling #engångföralla. Men det är inte bara byarna som är vinnare, utan alla som deltog har gjort en bra insats för hälsan och miljön.

Gångutmaningen #engångföralla har pågått sedan den 8 februari och avslutades förra veckan. Utmaningen har engagerat närmare 3000 Luleåbor i totalt 52 av Luleås olika stadsdelar och byar.

När tävlingen avslutades i fredags stod det klart att det var Prästholm som tillsammans tagit flest steg.

– Det känns jätteroligt att vi vann! Det visar hur mycket vi tycker om att vara ute och röra på oss, för oss som bor här i Prästholm är det en livsstil. Sedan har vi en fantastiskt vacker natur som uppmuntrar till att vara ute, säger Anna-Maria Nilsson, boende i Prästholm och deltagare i tävlingen.

Prästholm ligger parallellt med Råneälven med boende på både norra och södra sidan om älven, på isen löper skoter- och promenadleden ”Malmens led”.

– Här möts vi från både norra och södra sidan. Vi hjälps åt och har en väldigt fin sammanhållning i byn och nu under tävlingens gång har vi försökt att peppa varandra när vi träffas ute på isen. Till och med byns ungdomar har varit engagerade i frågan, de har många gånger cyklat till skolan istället för att ta skolbussen. Det är riktigt fint att se, fortsätter Anna-Maria Nilsson.

Vårt Luleå

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture