Har du digitalt civilkurage?

Ronny Olovsson har i sin senaste krönika tankar om vår kommunikation och skriver “Vågar du kommunicera vad du tycker?

Krönikan avhandlar bland annat konspirationsteorier som tex. flat earth society, där de som är övertygade om att jorden är platt via egna “vetenskapliga” experiment och glider så klart helt osökt in i skoldebatten.

format_quote
Ta skolnedläggningarna i Luleå. Här har experter i åratal jobbat för att förändra en 50 år gammal skolstruktur. Som lekman kan jag naturligtvis förnuftsmässigt förstå att Luleå förändrats lite under 50 år och att man kanske måste följa med den utvecklingen genom att både bygga nya skolor och kanske lägga ner några.

Ändå ser vi snabbt samma ”faktaresistens”. Siffrorna är fel. Uträkningar stämmer inte. Det finns någon slags dold agenda som gör att skolförvaltningen försöker ljuga allmänheten rakt upp i ansiktet. Att de är universitetsutbildade, yrkeserfarna experter med tillgång till nationella vetenskapliga underlag och prognoser väger lätt.

Den här debatten skenar nu i sociala medier. Känslorna svallar. Långa kommentarer i massiva Facebook-trådar bygger gemensamt konspirationsteorier som vävs till sanningar. Hur står experten upp mot detta? […]

Läs hela krönikan

https://theflatearthsociety.org

Lämna en kommentar