Luleå livesänder sin majbrasa

På grund av coronapandemin blir det inget stort valborgsfirande med majbrasa i Sverige år 2020.
Endast folksamlingar med färre än 50 personer är tillåtna.

Inställt är till exempel valborg på Skansen i Stockholm, i Malmö Folkets park och i Slottsskogen i Göteborg – medan Luleå livesänder sin majbrasa på Facebook.

Valborgsfirandet på friluftsmuseet Hägnan brukar vara välbesökt, men i år blir det en annorlunda brasa. Istället för att ställa in evenemanget på grund av coronaviruset kommer Luleå kommun göra slow tv och livesända valborgselden på Facebook.

video

– Valborgsmässoafton är en välbesökt tradition vi värnar om. Traditioner skapar trygghet och vi behöver känna trygghet i tider av ovisshet, säger Karina Jarrett, chef friluftsmuseet Hägnan och fortsätter:

– När vi förstod att valborgsfirandet inte kunde bli av på grund av rådande situation ville vi testa andra möjligheter. Vårt kreativa team på friluftsmuseet hade svaret, vi sänder live

Klockan 19.00 på valborgsmässoafton är det dags att bänka sig framför Luleå kommuns facebooksida för någon timmes äkta slow tv. Förutom spänningen kring om brasan kommer fatta eld på en gång eller inte kan tittarna även se framemot folkmusik och livesänd fårklippning.

Viktigt att poängtera är att inga besökare kan uppleva brasan på plats på Hägnan, där tillåts enbart inblandad personal vara. Detta efter förordningen om att inte samla fler än 50 personer på ett arrangemang.

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.