Ny vädertjänst från LRF Media och SMHI

LRF Media och SMHI satsar gemensamt på den nya vädersajten Väder.se, som lanserades under onsdagen. Tjänsten riktar sig till alla som är i starkt behov av relevant innehåll inom väder, uppger Kjell Lund, produktchef på SMHI.

– I samarbetet med LRF Media får vi en professionell partner som bryr sig om hela landet och med en stark relation till det gröna näringslivet, säger han i ett pressmeddelande.

Grönt väder är en av de första tjänsterna som är igång. Den innehåller radarkartor med nederbörd med uppdateringar en gång per kvart, samt i tvåtimmarsprognoser. Även väderfilmer ska sändas.

– Vår idé är att involvera våra extremt väderberoende målgrupper i utvecklingen av vädertjänsten, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media

Efter hand ska utbudet vidareutvecklas både vad gäller innehåll och vad gäller kanaler, först på webben och därefter som app för Apple- och Android-telefoner under vårvintern, med LRF Media som ansvarig utgivare via bolaget Grönt Väder.
Tidningen Land

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.