Open Infra polisanmäler sitt tidigare säljbolag

I veckan stod vi redo att påbörja installation och grävning i ett område i Karlskoga, men blev då uppmärksammade om att ett äldre par i området menade att de inte beställt någon fiber av oss. Vi tyckte att det var märkligt då vi hade en kopia på beställningen med personens namn, kontaktuppgifter och signatur. Men beställningen visade sig vara felaktig. Hur kunde det hända?

Under hösten 2018 och vintern 2019 anlitade vi ett säljbolag att sälja fiberanslutningar i det aktuella området, då under namnet Stadsnätsbolaget. Säljbolagets uppgift var att informera om hur en fiberinstallation går till, vad det kostar och ta beställningar. I alla fiberprojekt behöver man ha en viss procent av beställningar för att kunna gå vidare med projektet.

Det är inte förrän då vi vet vilka vi ska dra fiber till och vilken väg vi ska ta. Då påbörjas arbetet med att rita ett nytt fibernät, förbereda markavtal och alla andra omgärdande beslut som måste tas innan vi sätter spaden i marken. Och det var inte förrän allt det här var klart, och det var dags för grävning och installation på tomtmark, som det uppdagades att det här paret inte har beställt någon fiber.

– Vi tar detta på största allvar. Så snart vi har mer fakta kommer vi att driva detta ärende mot anlitade partners samt eventuell person som ansvarat för den aktuella adressen. Det här är helt oacceptabelt och därför förbereder vi nu en polisanmälan, säger Johan Sundberg, vd och grundare för Open Infra.

Läs hela nyheten

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.