Senaste dataläckan hos Facebook

Facebook har nu lämnat lite mer detaljerad information om den dataläckan man rapporterade om förra veckan och som då sades ha berört runt 50 miljoner användare på tjänsten.

Enligt Facebooks nya uppgifter är det “bara” 29 miljoner konton på tjänsten vars data har läckt ut till obehöriga. Dessa kontons namn och kontaktuppgifter har läckt ut meddelade Facebook. För 14 miljoner av de berörda kontona har det dessutom läckt ut saker som födelsedatum, arbetsgivare, utbildningshistorik, religiösa preferenser, vilken typ av maskin de använt när de kopplat upp sig mot Facebook, vilka sidor användare följer på Facebook, senaste sökningarna på Facebook samt platser de “checkat in” på.

För 400.000 av de berörda kontona kunde obehöriga även ta del av deras kontakter samt inlägg som deras kontakter gjort på Facebook.

Facebook har inte lämnat någon information om det var någon specifik typ av användare eller nationalitet som påverkats. Skulle du själv ha blivit påverkad har du sannolikt redan fått reda på det via Facebook men du kan även gå hit för att kontrollera om ditt konto på Facebooks drabbats av läckan.

Läs mera på Reuters.com

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.