Senaste nytt från ip-only

Fiberutbyggnaden fortsätter i Råneå älvdal

Vad händer nu?
Just nu arbetar entreprenören med återställningsarbeten längs Trafikverks vägar efter det som grävdes under fjolåret. Om ungefär två veckor kommer även gräv- och förläggningsarbetena att återupptas runt om i projektet.

De områden som kommer prioriteras under 2021 är Råne Fällträsk, Ängesträsk, Bjurå samt vägen upp till Forsnäs/Bjurånäs och eventuellt Sandviken.

Tidsplan
Vi aktiverar fiberanslutningar löpande under byggnationens gång allt eftersom vi får fram fibersignal till varje fastighet. Nedan ser du tidsplanen, observera att tidsplanen förutsätter att allt löper på enligt plan och att vi inte stöter på några oväntade hinder.

Niemisel: Vi beräknar att samtliga hushåll i och omkring Niemisel kommer att bli anslutna till fibernätet under 2021. Det gäller samtliga adresser fram till Råne Fällträsk sett från Niemisel inkl. Råne Fällträsk, Gunnarsbyvägen, Norra Niemisel, Norra Niemiholm, Niemisel tätort, Fredrikafors, Södra Niemisel etc.

Sandviken – Forsnäs: Hushållen i Sandviken och hushållen öster om Råne Fällträsk (Norra Fällträsk, Ängesträsk, Mjöträsk, Bjurå och Forsnäs) kommer att anslutas till fibernätet under 2022.

Mera information kommer löpande under arbetets gång.

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture