Snart läggs skolorna ut till försäljning

Kyrkbyskolan och Vitåskolan är till salu, liksom de nedlagda förskolorna i Ängesbyn och Karlsvik. Några spekulanter har redan hört av sig.

Stadsbyggnadsförvaltningen har kommit fram till att Luleå kommun bör sälja dessa fyra fastigheter, eftersom ingen annan förvaltning vill hyra dem och de inte bedöms behövas som framtida evakueringsfastigheter.

Intresset för att köpa fastigheterna varierar,
Vitå Folketshusförening vill köpa Vitåskolan och Ängesbyns utvecklingsförening vill överta Ängsgården, där förskolan fanns. Karlsviks förskola skulle kunna byggas om till bostäder eller handel, men det kräver en ändring av detaljplanen.

Enligt förvaltningens beräkningar minskar kostnaderna med cirka 300 000 kronor om året vid en försäljning av Karlsviks förskola, 400 000 kronor om året vid en försäljning av Ängesbyns förskola, 500 000 kronor om året vid en försäljning av Kyrkbyskolan och 800 000 kronor för Vitåskolan.


Förslaget att sälja ovan nämnda skolor och förskolor ska tas upp för beslut på stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott på torsdag och på nämnden i slutet av augusti […]

NSD

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.