Systembyte hos open infra

Med anledning av många frågor kring systembytet i förra veckan ska vi försöka förklara vad vi gjorde, varför vi gjorde det och hur det gick.

I förra veckan genomförde vi ett mycket omfattande systembyte i vårt nät. Vi bytte ut hela infrastrukturen som styr vilka bredbands- och TV-tjänster du ska ha tillgång till. Det är ett extremt känsligt och viktigt system eftersom det styr varje kunds tjänst varenda gång man ansluter sig. Att flytta över tjänster som tillhör ca 50 000 hushåll är en komplicerad åtgärd och något som orsakar avbrott i tjänsterna. Därför skedde migrationen nattetid och tidigt på morgonen den 24 juni kopplade vi igång tjänsterna stegvis. Redan kl 7.00 var majoriteten av tjänsterna igång utan anmärkning …

Så vad vill vi åstadkomma med det nya systemet? Jo, tidigare har Open Infra hanterat alla aktiveringar och tjänstebyten åt alla tjänsteleverantörer i vårt nät, det har varit hundratals varje vecka. Men i det nya systemet kan din tjänsteleverantör göra det själv utan att behöva gå via oss. Din tjänsteleverantör har i det nya systemet också tillgång till att göra mer teknisk felsökning själv. Vår förhoppning är att detta ska minska ledtider och effektivisera felsökningar och göra det snabbare för dig att få svar och åtgärd om något inte fungerar som det ska. Vår ambition är att underlätta för tjänsteleverantörerna att ta hand om dig som kund.

Läs hela nyheten här …

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies.