hogsodagen1
hogsodagen1
hogsodagen1

Högsödagarna 2021

 Preliminärt 
datum för årets Högsödagar 10-11 juli 2021

Fröet till Högsödagarna såddes på Gotland.
Vi var två familjer från Högsön som hyrde ett hus på den fagra ön en augustivecka. Vi hyrde buss och turistade runt hela ön. Vi imponerades och inspirerades av medeltidsveckan, små Gårdsmuséer, keramikverkstäder och butiker som fanns överallt. Det borde väl gå att få till något liknande hemma så att turisterna skulle hitta oss också.

Sagt och gjort, vi funderade och började planera. Bygdeården fanns och dess kassa behövde förstärkas. Startåret blev 1990. En utställning om byns historia var huvudnumret. Kaffe med dopp var ett måste, våra ”tanter” bakade bullarna. Det bestämdes att starten skulle vara från en lördag till söndagen därpå. Därmed var ”Högsöveckan” född, en sådan består av nio dagar. Varje dag hade vi en aktivitet till exempel kvastbindning, näverslöjd, tillverkning av svepaskar osv. Våra pensionärer ställde upp och serverade våra eventuella gäster. En stor skylt placerades vid E4:an så att alla tyskar och norrmän skulle hitta till oss. Vi förstod nog inte riktigt vad vi dragit i gång. Bullarna o kaffet tog slut redan första dagen, det som skulle räcka hela veckan!!! Det var bara att gå hem och baka mera….

Första åren hade vi inget vatten, det hämtades hos Bergströms. Det blev ju lite disk och sådant. Toalettbesök var uteslutet. När vi kom i gång ordentligt bjöd vi in gäster från äldreboendena i Råneå på halstrad strömming och det var uppskattat. Blev toalettbehovet akut så skjutsades den behövande till ”tant” Göta, tvärs över vägen. Turisterna då? …

Läs hela inlägget Jämtö-Vitåbladet Nummer 2 – 2021Webbplatsen använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. 

Hide picture