Rörbäck

Rörbäck camping & havsbad
En pärla vid Bottenviken och Sveriges nordligaste havsbad. Naturcamping med drygt 80 husvagnsplatser med el, tre stugor och ett uthyrningsrum. Havsbad med fin sandstrand för badgäster i direkt anslutning till skärgården. Båthamn med fullt segeldjup intill kaj med vindskyddat läge. På området finns två stycken servicehus med duschar, toaletter, tvätt, disk och kök, bastu i anslutning till ena servicehuset.

Möjlighet att hyra trampbåtar, roddbåtar, kanot/kajak och vedeldad badtunna. Aktiviteter som minigolf, volleyboll och boule finns också på campingen. Grillkåta för cirka 30 personer finns för uthyrning och i den fina naturen finns närliggande vandringsleder. Utomhuscafé med glass, kaffe och smörgåsar med mera. Anläggningen är öppen från mitten av april till början av oktober och receptionen är bemannad hela sommaren.

Rörbäcks camping
Rörbäcken

NORRBYARNA
Byarna i norra delen av Luleå Kommun karaktäriseras av de bördiga älvdalarna med sina värdefulla natur och kulturmiljövärden, närhet till vattnet och skogslandskapet med berg och dalar är andra kvaliteter.

Ett levande civilsamhälle med aktiva föreningar och engagemang bidrar till gemenskap och ökat utbud av aktiviteter och service i hela området. Bland byarna finns Niemisel, Vitå och Jämtön. Råneå, med över 2000 invånare, är den samlande noden i området.