Rörbäck
Vitådalen
Rikti dokkas
Stor krokberget
Hovlössjön
Storabron Vitåfors
9
Vitåfjärden
Högsön
Jämtön
Jämtöavan
Rörbäck
Vitåfjärden
previous arrow
next arrow

facebook 2023-11-10

I en banbrytande ändring av sin affärsmodell har Meta meddelat att de börjar ta betalt för tillgång till populära sociala nätverk som Instagram och Facebook. Detta drastiska drag har lett till en våg av upprördhet bland miljontals användare globalt, varav många redan hotar med att bojkotta plattformarna.

Avgiften, som enligt Meta syftar till att erbjuda en “mer anpassad och annonsfri upplevelse”, har också haft omedelbara konsekvenser för företag som förlitar sig på sociala medier för marknadsföring. Rapporter tyder på en markant nedgång i organisk räckvidd, samtidigt som användare som väljer att betala kan välja bort att se företagsannonser helt och hållet.

“Det här påverkar oss djupt,” säger en småföretagare vars huvudsakliga marknadsföringskanal är Facebook. “Vår synlighet sjunker när användarna flyr plattformarna eller betalar för att undvika våra annonser.”

Metas avgiftsstrategi kommer i en tid då sociala medier står inför ökade krav på transparens och användarvänlighet, inte minst mot EU och europeiska myndigheter. Det återstår att se hur detta beslut kommer att påverka företagets långsiktiga framgång och dess position på sociala mediamarknaden. Klart är att många som valt att styra sina marknadsföringsinsatser till plattormarna har fått en hel del att fundera kring …

Läs mera: nyteknik.se

Lämna en kommentar