Rörbäck
Vitådalen
Rikti dokkas
Stor krokberget
Hovlössjön
Storabron Vitåfors
9
Vitåfjärden
Högsön
Jämtön
Jämtöavan
Rörbäck
Vitåfjärden
previous arrow
next arrow

Åtgärds- och tidplan för Råneå badhus klar

Tidigare under veckan stängdes badhuset i Råneå på grund av provsvar som visat på legionella. Nu har experter gjort felsökning och en åtgärds- och tidplan har tagits fram av Luleå kommun:

– Vi arbetar för en återöppning den 4 december, säger Mattias Kenttä, sektionschef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Efter återöppnandet av Råneå badhus tidigare i maj fick badhuset återigen stänga i veckan. Anledningen var att provsvar visat på bakterien legionella. Mattias Kenttä, sektionschef på stadsbyggnadsförvaltningen, informerade i samband med stängningen att experter skulle utreda och göra ytterligare tester. Nu är det gjort och resultatet är glädjande:

– Värdena i Råneå badhus blev godkända direkt efter hetvattenspolning. Vi gjorde också en felsökning på hela systemet och då hittades ett dolt fel i en duschpanel, vilket kan vara svaret på problematiken, säger Kenttä.

Läs originalinlägget

Lämna en kommentar