VITÅ ROCKFEST
GRÄVARDAGEN
VITÅDALSLOPPISEN
VITÅDALSLOPPISEN
VITÅ ROCKFEST
previous arrow
next arrow

Vitå slår an tonen för att hela landet ska leva

I dag flyttar Luleås medelpunkt till Vitå. Byborna markerar med en stämma att landsbygden inte är en avkrok utan en given del av staden.

Sveriges minsta, och vänligaste, hårdrocksfestival skulle aldrig kunna genomföras utan alla engagerade Vitå – och Högsöbor – skriver Berndt Tiberg i sin krönika.

Motsättningarna mellan stad och land poppar upp med jämna mellanrum. Debatten präglas ofta av stor polarisering och ett elitistiskt stadsperspektiv. Fördomarna om landsbygden är snart lika många som det finns stadsbor.

Men nåt har hänt. Plötsligt har alla politiska partier börjat prata sig varma för tanken att hela landet ska leva. Alla från vänster till höger vill vara en röst för landsbygden. Ingen annan geografi – förutom förorter som Rosengård, Tensta och Rinkeby – får en sådan särbehandling i den politiska debatten, konstaterar Josefina Syssner i Dagens Arena …
Fortsätt läsa i Norrbottens Kuriren

Lämna en kommentar