VITÅ ROCKFEST
GRÄVARDAGEN
VITÅDALSLOPPISEN
VITÅDALSLOPPISEN
VITÅ ROCKFEST
previous arrow
next arrow

Avgrunden

På fredag är det premiär för filmen ”Avgrunden” över hela landet och dagarna innan matas skådespelaren med frågor kring handlingen, huvudrollen och historien.

– Det är glädjande nog mycket prat om Kiruna, det är fantastiskt roligt att det fastnar hos de som har sett filmen. Det är inte bara katastrofdelen utan Kiruna som stad, stadsflytten, landskapet, gruvdriften och allting. Det fyller folks medvetande vilket är roligt, säger hon.

– Jag uppskattar att det finns en liten kommentar om det här och där. Efter att ha lärt mig mer så inser jag hur otroligt lite som kommuniceras till allmänheten om vad som pågår. Det är ändå stora politiska beslut som påverkar hela landet utan att det är någon större medial täckning på det, säger Tuva Novotny.

video
play-rounded-outline

Norr Media


Lämna en kommentar